Kunsteducatie

 

Van mondkapje tot kunstwerk – kunstproject op school

Voor basisschool Veerkracht (Amsterdam) heb ik in 2021 het kunstproject ‘Mondkapjes –Veerkracht voor de buurt’ bedacht. We zijn natuurlijk helemaal klaar met dat mondkapje! Maar kun je er ook iets van maken waar je blij van wordt? Dat hebben de leerlingen onderzocht.

En wat een schitterende ontwerpen leverde dat op! De laatste week veranderde de school in een heus museum vol unieke voorwerpen: van tasjes en oorbellen tot superheldenmaskers en katapulten.

Onderdeel van het project was het uitdelen van ‘Tasjes Veerkracht’ voor de buurt. Groep 8 niette de kapjes tot tasjes aan elkaar en de kleuters versierden ze stuk voor stuk. Leerlingen van groep 7 dachten na over de inhoud van het tasje, dat als doel had de veerkracht van buren aan te spreken en een glimlach op hun gezichten te toveren. Dat is gelukt! Naast een woordzoeker met coronagerelateerde woorden zat er een extra mondkapje in, want er valt nog veel meer van te maken!  Hier nog wat foto’s:

 

De kleuters deden ook mee!

   

Leerlingen  van groep 7 delen tasjes veerkracht uit in de buurt: 

Procesfoto’s groep 6:

Wil je ook zo’n kunstproject op jouw school? Lijkt mij leuk! Je kunt contact met me opnemen via: 0633945096 / info@kristelvanderhorst.nl