Creatieve retraite

Bezinning en  creativiteit

Creativiteit, bezinning en ontspanning  vormen het uitgangspunt van deze week. Er wordt uitgegaan van (open) christelijke spiritualiteit, die met creativiteit hernieuwde persoonlijke betekenis kan krijgen.

Op adem komen 
Deze week is bedoeld om op te laden. In een groep van 8 personen volgt u een aantal creatieve (meditatieve) workshops. Ook is er een vrij atelier aanwezig met klei en diverse schilder- en tekenmaterialen. Er is rust en ruimte. Er is een tuin om in te werken. Er is natuur (kust en bossen) om in te wandelen. Er is regelmaat én vrije tijd. Er is genoeg tijd voor uzelf én een groep om mee op te trekken.

Verblijf
U verblijft in de authentieke Franse boerderij Convenant Blanche.  Er zijn goede bedden en u krijgt uw eigen kamer. Er zijn ook twee- en driepersoonskamers beschikbaar voor vriend(inn)en/stellen die samen komen. Er is een buitenzwembad.

Bekijk hier de locatie: Vakantiehuis Convenant Blanche.

Kosten
De Creatieve retraite kost €625,- p.p. Dit is inclusief verblijf (6 nachten), ontbijt, lunch, diner en workshops (inclusief materiaal) én uitstapjes in de omgeving. Het is exclusief het vervoer naar en van Frankrijk.

Vervoer
U kunt op eigen gelegenheid komen. U kunt ook gebruikmaken van de busservice naar en van Bretagne. Het is gemakkelijk voor deelnemers en bovendien milieuvriendelijker om samen te reizen. Deze service bedraagt €250,- p.p. voor heen- én terugreis. Deze is optioneel bij te boeken.

Reserveren
Gaat u  mee? Verstuur onderstaand formulier om te reserveren.  Ik neem zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ook bellen: 06 33945096.

(Vink aan wat van toepassing is)

Over mij en mijn motivatie
Ik ben theoloog en docent beeldende kunst en vormgeving en organiseer deze retraites vanuit het verlangen dat mensen nieuwe energie opdoen, in welke fase van hun leven ze ook zitten. De mooie en rustige omgeving van Bretagne, waar ik zelf al sinds mijn 13e kom, draagt daar aan bij, kan ik uit eigen ervaring zeggen. Bezig zijn met materialen, kleuren en vormen kan confronterend zijn. Tegelijkertijd kan het ruimte scheppen voor een ontspannen dankbaarheid, waarin je mag ervaren dat het goed is dat je er bent, in verbinding met de mensen om je heen.

Lisa van den Bergh zal met alle liefde de heerlijkste gerechten voor ons bereiden.

Ervaringen van deelnemers aan een kleimeditatie n.a.v. psalm 23:

“Tijdens de kleiworkshop heb ik geleerd op een hele andere manier naar een bijbeltekst te luisteren dan ik gewend ben: met gevoel en creativiteit in plaats van rationeel nadenken.”

“Het is uniek om niet op een tekst te reageren met woorden maar met je handen, met klei.”

“Wat me ook is bijgebleven is de lichamelijkheid. Lekker gooien en met kracht een homp klei ‘neersmijten’.”

“Ik vond het prettig om met m’n handen in de klei te zitten, het was rustgevend en verbroederend/’verzusterend’ om dat samen met anderen te doen.”

LET OP: op dit moment is alleen de Teken- en Schildervakantie gepland. Die vindt in mei plaats. Meer informatie.